Stresle Başa Çıkmanın En Etkili Yolları - Stres Nedir - Nasıl Kontrol Edilir

Öncelikle stresin birçok farklı sebebi vardır çünkü her insan hayatını farklı bir şekilde yaşar. Bu da hayatımızda kendimize özgü sorunların oluşmasını sağlar. İş , aile , toplum , arkadaşlar , okul vs. bunlar stresin kaynakları arasındadır. 


Stres aslında bizim için kötü durumlar karşısında bir uyarıcıdır. Ama bazen , benim de yaşadığım gibi , dozunu aşıp bizi çıkmazlara sürükleyebiliyor. İlerleyip farklı sağlık sorunlarına ve bozuk bir psikolojiye sebep olabilir. Çünkü burda stres artık bir uyaran olmaktan çıkıp en büyük korkumuz haline geliyor. Bu durumda yaptıklarımı ve sizin de yapabileceklerinizi paylaşacağım.

Belki de bunu birçok yerden duymuşsunuzdur ama bu önemli bir etken: Olumlu düşünün. Hayatınız berbat olabilir , altından kalkamayacağınız birçok yük olduğunu düşünebilirsiniz.

 

 İşte bu zamanlarda kendinizi daha fazla sıkmak yerine rahat bırakın. İçinde olduğunuz sorunlara karşı kendinize acımayın bu sizi reaktif bir insan yapar. Yapabileceğiniz şeyleri düşünün, onlara yoğunlaşın. Her şeyi hayatın üstüne atmayın ve onu kendiniz yönetmeye çalışın. Emin olun bu hepimizin yapabileceği bir şey ama çoğumuza zahmetli geliyor ve başlamadan bırakılıyor. Ama sonuçta hiçbir şeyi emek vermeden yapamıyoruz bu şey psikolojik sağlığımız da olsa.

76 Korean stickers ideas | korean stickers, anime korea, korean expressionsİkinci olarak özellikle de öğrenciyseniz ileride yaşamak istediğiniz hayatı düşünün. Sizi ne mutlu ve huzurlu hissettirecekse onu seçin ve onun için çalışın. Moraliniz bozulduğu ya da ümitsizliğe düştüğünüz zaman istediğiniz şeyleri hayal edin ve motivasyon kazanın. Hayat size bir şey vermez sizin ondan almanız gerekiyor özellikle de bu adaletsiz dünyada bunu unutmayın.

Birileriyle konuşun. Bu da bu çok önemli bir etkendir. Derdinizi anlatmak sizi daha iyi hissettirir. Olumlu düşünen , başarılı , kararlı , size destek veren insanlarla konuşun. Eğer çevrenizde böyle kişiler yoksa o zaman kendinizle konuşun. Kendi psikoloğunuz olun ve kendinizi anlamaya çalışın . Bu benim çok sık yaptığım bir yöntem. Kendimi geliştirmemi ve anlamamı sağladı. 

Ve son olarak sevdiğim bir sözü eklemek istiyorum:

HER ŞEY ÜSTÜNE ÜSTÜNE GELİYORSA O ZAMAN YAPMAN GEREKEN TERS YÖNE DÖNMEKTİR.

Bu günlük bu kadar. Umarım hepimizin sağlıklı , mutlu ve huzurlu hayatları olur. Kendinizi sevin ve kendinize değer verin. Kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin. 


Yorumlar

Yorum Gönder