Koranavirüse Karşı Bağışıklık Kazanın

 

Herkese merhaba. Bu ilk yazımda COVİD-19 a karşı nasıl bağışıklık kazanabileceğinizinden bahsedeceğim. Umarım faydalı bilgiler verebilirim.

Şunu söylemeliyim yaşadığım şehir salgın sırasında ilk kırmızıya dönen şehirler arasında. Dış ortamla çok fazla etkileşimim vardı ve birlikte vakit geçirdiğimiz komşularımızın çoğu virüse yakalanmıştı. Peki bu zamana kadar nasıl korunduk:

1) Her akşam Karışık Bitki Çayı yaparız. Bu çaylar bağışıklığınızın korunmasında oldukça etkili. Genelde soğuk algınlığında kullanırdım. Hastalık öncesinde ve sırasında size yardımcı olacaktır.

- Sıcak suyun içerisine kuşburnu, papatya, çubuk tarçın, hibisküs ve ıhlamur çiçeği koyup demleyebilirsiniz. Tatlandırmak için de biraz bal. Söylediğim ürünler fiyat açısından biraz pahalı olabilir ama zaten bunlardan az miktarlarda koymalısınız bu yüzden bütçenize uygun bir şekilde alabilirsiniz.


2) Doğal Pekmez. Bununla demek istediğim her pekmez size fayda sağlamaz. Doğal olmayanların içinde yüksek şeker oranı bulunuyor. Biz dağ yakınlarında yaşıyoruz ve amcam dağdan getirdiği çam kozalaklarıyla pekmez yapıyordu. Kozalaklar bir gün suda bekletildiğinde kendi kendine şekerlenebiliyordu bu yüzden kullanılan şeker daha az oluyordu. Siz de güvendiğiniz yerlerden en doğalını almalısınız ki kullandığınız ürün işe yarasın ve tabii ki düzenli kullanmayı da unutmayın. 


Benim yaptıklarım bu kadardı. Umarım bu hastalığı en yakın zamanda atlatabiliriz. Sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...



 

Yorumlar

Yorum Gönder