Kahve Çeşitleri ve Faydaları/En İyi Kahveler/DoğalYaşam

 

1) BULLETPROF COFFEE: Ülkemizdeki adıyla kurşun geçirmez kahve olan bu kahve türü düşük karbonhidratlı beslenmek isteyenler ve ketojenik diyet yapanlar için birebir. Kahveye eklenen Hindistan cevizi ve tereyağı sayesinde uzun süre enerjik ve tok kalmanızı sağlar. Vücudun yağ yakmasına , iştahın azalmasına sebep olur ve kahvenin hücre yenileyici etkisiyle dinç kalmayı sağlar. Bu açıdan obezite ve kronik yorgunluğu olan kişiler için gayet uygundur. Ayrıca sporcular ve fazla yağlarından kurtulmak isteyenler için ideal bir kahve türüdür.

Hazırlanışı: Filtre kahvenizi demledikten sonra içine birer ölçek tereyağı ve Hindistan cevizi yağı ekleyip blender yardımıyla karıştırın bu kahvenizin daha homojen ve kıvamlı olmasını sağlar. ( Tereyağınızı tuzsuz ve kaliteli , Hindistan cevizi yağını ise soğuk sıkım ve organik tercih etmeniz daha iyi olur. İçine çikolata, vanilya veya kakao ekleyebilirsiniz.)


2) MENENGİÇ KAHVESİ: Oldukça faydalı bir kahve türüdür. Sindirim sistemine iyi gelir ve mide ağrılarının önüne geçer. Öksürüğü keser ve balgamı söktürür. Tok tutar ve zayıflamanıza yardımcı olur. Kansızlığa iyi gelir. İçerdiği protein sayesinde kasları besler ve yağ yakımını kolaylaştırır. Ayrıca içerdiği magnezyum sayesinde saçları ve cildi güzelleştirir. Kısaca bir çok faydası olan bir kahve çeşididir. Kahve seçiminde tercih edebilirsiniz.( Damak tadınıza uyuyorsa tabii^^)


3)DİBEK KAHVESİ: Bu kahve geleneksel kahvelerimiz arasındadır. Mideyi çalıştırarak hazmı kolaylaştırır. Ağız kokusunu önler. Hafızayı güçlendirir. Kolesterolü düşürür. Safra taşlarını yok eder , Parkinson ve şeker  hastalığına önleyicidir. İlginç gelebilir ama depresyonu önlediği ve morali düzelttiği söylenir. Ağrı kesici etkisi vardır ve tortusunun cilde uygulanması cildin korunmasını sağlar.


4)TÜRK KAHVESİ: Hepimizin bildiği Türk kahvesinin açlığa bastırıcı ve konsantrasyonu arttırıcı etkisi vardır. Diyabet hastaları için uygundur. Ama fazla tüketilmesi kalp çarpıntısına , kemik erimesine , uykusuzluğa ve sinirliliğe sebep olabiliyor. Bu yüzden tüketirken dikkat etmelisiniz.


5)ESPRESSO KAHVE: Espressonun birçok farklı çeşidi vardır. Americano, Maccihiato, Latte gibi. Ben genel anlamda faydalarından ve zararlarından bahsedeceğim.

 California Üniversitesi’nden Dr. Michael Yassa’nın yaptığı araştırmaya göre günde 2 fincan espresso uzun belleği güçlendirir ve hafızayı geliştirir. İçerdiği kafein sayesinde dikkati arttırır. Spor yaparken performansınızı artırır ve kilo vermenize yardım eder. Günlük tüketimi inme riskini azaltır. 

Yan etkiler ve zararlar daha çok espressoda bulunan kafein içeriği ile ilgilidir. Çoğu zaman keyif için içilen espressodaki kafein kalbe giden kan akışını yavaşlatabilir. Kan akışının yavaşlaması ise kalbe zarar verebilir. Aşırı espresso tüketimi kalp atışlarını hızlandıracak şekilde uyarıcı etki yapabilir. Espressonun içeriğinde bulunan kafein adrenalin gibi vücudun titremesine yol açan hormonları uyarabilir. Adrenalin hormonu bazı kişilerde anksiyeteye neden olabilir. Kafein böbreklerin daha fazla idrar üretmesine sebep olabilir.

Sizinle bildiklerimi ve öğrendiklerimi paylaşmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz. (^^)


Yorumlar

Yorum Gönder