Doğal Taşlar ve Faydaları/Mitolojik Taşlar/DoğalYaşam

 

Doğal Taşların İsimleri:

-AMETİST

-PEMBE KUVARS

-MERCAN

-KRİSTAL KUVARS

-DUMANLI KUVARS

-TURKUAZ

-ONİKS

-OPAL

-İNCİ

-SİTRİN


* Unutmayın bu taşlar tedavi edici değildir. Sadece manevi ve psikolojik açıdan fayda sağlayabilir


1) Ametist: Ametist, adını Yunan mitolojisindeki “sarhoş etmeyen” anlamındaki kelimeden almıştır. Huzur Taşı , Ressamın Taşı , Sanatçı Taşı adlarıyla anılan bu doğal taşın çok güçlü bir koruyucu olduğuna inanılır. Güçlü bir pozitif enerji çeken ve negatif enerjiyi engelleyen bir taş olarak bilinir. Dikkati ve odaklanmayı artırdığı, huzur ve enerji verdiği düşünüldüğünden meditasyon için kullanılır.


2) Pembe Kuvars: Nadir bir taştır ve Aşk Taşı olarak bilinir. Kişiye sakin duygular verir. Huzur , dinginlik , pozitif enerji gibi. Depresyona iyi geldiği  ve Ametistle birlikte kullanıldığında etkisinin arttığı söylenir. Kişinin özgüvenini ve kendisine saygısını arttırdığı da inançlar arasındadır.


3) Mercan: Okyanusun enerjisini kullanan Şans Taşı olarak bilinir. Kırmızı ve pembe mercan taşının nazara karşı bir koruma olduğuna inanılır. Aynı zamanda aşırı duygu durumlarını dengeler ve ruhu sakinleştirir.


4) Kristal Kuvars: İlk çağlardan beri metafiziksel güç sembolü olarak kullanılır. Kainatın gücünü taşıdığına ve takan kişinin de güç sahibi olacağına inanıldığından krallar ve soyluların asa , kılıç kabzası gibi nesnelerde kullandığı bir taştır. Eski zamanlarda yağmur dualarında Kristal Kuvars kullanıldığı bilinir. Negatif enerjiyi yok eder , pozitif enerjiyi biriktirir ve aktifleştirir.


5) Dumanlı Kuvars: Rüyaların hatırlanmasını sağladığından Rüya Taşı , görünümünden dolayı ise Hayalet Taşı adını almıştır. Diğer taşlar gibi duygu durumunu düzenler ve onlardan farklı olarak kötü rüyalara karşı koruduğuna inanılır. 


6) Turkuaz: Turkuaz Taşı Türkler tarafından savaş dönemlerinde kullanıldığı için Türk Taşı olarak da bilinen bir arındırma ve koruma taşıdır. Maneviyatı güçlü kılar ve kişinin ruhsal anlamda genç ve zinde kalmasını sağlar. Nazara karşı güçlü bir koruma sağladığı söylenen bu taşın  olumlu enerjiler oluşturduğuna, romantik aşkı canlandırdığına, empati gücünü ve iletişimi güçlendirdiğine, ilişkilerde öfke, kızgınlık, kıskançlık gibi negatif duyguları gidererek, affedici, hoşgörülü olunmasını sağladığına inanılır. Aynı zamanda başarı ve şans getirdiğine , sezgisel ve psişik güçleri arttırdığı söylenir.

7) Oniks:  Savunma Taşı olarak  bilinir. Oto-kontrol becerisini güçlendirdiği, çakraların açılmasını sağladığı söylenir. Oniks taşının enerjilerinin duygusal ve fiziksel güç oluşturmaya yardımcı olduğu ve saldırgan davranışları engellediğine de inanılır.

8) Opal: Opal Taşı, kristal kalitesi en yüksek taşlardandır. Yaratıcılığı geliştir ve  ilham verir. Strese karşı çok etkili bir taş olduğu bilinir. Ayrıca arzu, şehvet ve tutkuda artış isteniyorsa da takılması gerektiği söylemler arasındadır. 

9) Sitrin: Bilinen en güçlü taşlardandır. Güneşin ve paranın enerjisini taşıdığına inanılır. Zenginlik , bolluk ve bereket getirir. Bu nedenle Başarı ya da Tüccar Taşı olarak bilinir. Aynı zamanda mutluluk ve pozitif enerji verir. 

 

Bu günlük bu kadar bu beni en çok uğraştıran yazıydı. Umarım beğenirsiniz.^^



Yorumlar